2011. május 5., csütörtök

Csipkebogyó


A csipkebogyó erősíti az immunrendszert, antioxidáns, védi a sejteket a környezeti ártalmaktól, segíti a zsíros ételek emésztését - epehajtó, májműködést serkentő. Serkenti a mellékvesék működését. A magokat is tartalmazó bogyókból főzött tea csökkenti a koleszterinszintet, pótolja a szervezet jódszükségletét. Szíverősítő, vízhajtó és enyhe hashajtó. 
Kémiai alkotórészek: C-vitamin, illó- és zsíros olajok, cserzőanyagok, növényi savak, pektin, poliszacharidok, antociánok, flavonoidok, karotinoidok, A-, B1-, K-vitamin. P-vitamin (rutin), mely kedvezően hat a hajszálerekre, gátolja a C-vitamin bomlását. A magja gazdag ásványi sókban: magnézium, vas, jód.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése